Volledige familie sterft op twee weken tijd aan Covid-19

Foto AFP / P. Pardo

Hoewel de coronapandemie in ons land onder controle is, blijft het wereldwijd verder uitdijen. In tal van landen stijgt het aantal besmettingen opnieuw en ook het aantal doden loopt terug op. Slechte genen spelen een grote rol in het ziekteverloop, wat het volgende triestige verhaal illustreert.

Een Mexicaans gezin werd volledig gedecimeerd door het nieuwe coronavirus. Het gaat om een ouder echtpaar, Emilio (68) en Aurora (65) en hun twee zonen Julio Cesar (35) en Ricardo (45). Dat meldt RT.

De eerste persoon binnen het gezin die ziek werd van COVID-19 was de jongste zoon Julio Cesar. Het begon met een hoge bloeddruk die gradueel erger werd. Toen hij op de intensieve zorgen lag, raakte ook zijn broer, die met obesitas al een verzwarende aandoening leed, zwaar ziek.

Op twee weken tijd

Een nichtje van het echtpaar, Maria del Carmen, legde uit dat de situatie van de twee broers snel achteruit ging. Ricardo werd gecremeerd op 30 april, een dag later overleed zijn broer.

Nicht Carmen.

De vader van de broers overleed op 9 mei aan het virus. Zijn echtgenote en moeder van de twee zonen overleed op 13 mei. Het coronavirus heeft intussen het leven gekost aan de hele familie.

“Het was pure waanzin. Je bent machteloos wanneer de dood er is, je kunt niets doen. We willen de mensen benadrukken om voor elkaar te zorgen, voor hun kinderen en ouders, want het is een gruwelijke dood”, besluit de nicht.