Dit is de eerste vegan steak gemaakt met een 3D-printer

Dit is de eerste vegan steak gemaakt met een 3D-printer
Foto Redefine Meat

Vleesvervangers zijn niet meer weg te denken in 2020. Heel wat mensen houden zich tegenwoordig aan een vegetarisch of veganistisch dieet en daar horen vaak ook alternatieven bij voor een stukje vlees. Groenteburgers, vegan kippenblokjes, plantaardig spek… De mogelijkheden zijn haast eindeloos. 

Alsof dat nog niet genoeg was, komt er nu ook een 3D-geprinte vegan steak op de markt. Ja, dat hoor je goed, je nep stukje vlees komt zo uit de printer gerold om uiteindelijk op jouw bord te belanden.

Textuur, smaak, uiterlijk

Het is het Israëlische bedrijf Redefine Meat die met de uitvinding op de proppen komt. Door de steak te printen, kunnen ze de textuur, de smaak én het uiterlijk van het plantaardige stuk vlees helemaal zelf bepalen. Het resultaat? Een vegan steak die angstaanjagend veel weg heeft van the real deal. Daarvoor werkte Redefine Meat samen met vooraanstaande koks en slagers om aan de hand van een 70-tal criteria te kunnen bepalen wat nu echt belangrijk is voor een goede steak. Het alleszins vernieuwende product zal vanaf juli 2020 al verkrijgbaar zijn in Israëlische restaurants, vanaf 2021 zou ook de Europese markt aan de beurt zijn. Om de steak zelf thuis te kunnen maken, moet je wel nog geduld hebben tot 2022 want dan pas zal hij ook in de supermarkt liggen.