Heb je de culturele activiteiten ook zo gemist? De musea hebben inmiddels hun deuren weer geopend, en binnenkort is het de beurt aan de theaterzalen, maar naar een festival of concert gaan, zit er nog niet in. Daarom stellen cultuurhuizen ook online alternatieven voor. Met deze vijf tips zal je je dit weekend alvast niet vervelen!

BOZAR

nog t.e.m. 21/7

De concertzalen van BOZAR blijven alvast dicht tot september, maar in de tussentijd kan je wel in het Paleis voor Schone Kunsten voor vier tentoonstellingen, die verlengd zijn tot 21 juli. Je hebt dus nog even de tijd om de grote retrospectieve rond Keith Haring mee te pikken, of een bezoekje te brengen aan een van de andere expo’s. Zoals ‘MONDO CANE’, een ruimte vol geautomatiseerde poppen van Jos de Gruyter & Harald Thys. Verder zijn er nog ‘Ah, quelle aventure’, met werk van de Belgische kunstenaar Jacqueline Mesmaeker, en ‘The World as a Pavilion’, rond het oeuvre van de Kroatische architect Vjenceslav Richter.

BOZAR
Peggy & J.M. (c) Jacqueline Mesmaeker

bozar.be

1. Zomerzoektocht

nog t.e.m. 27/9

De jaarlijkse zomerzoektocht van Davidsfonds gaat dit jaar voor het eerst door in de hoofdstad Brussel. Je maakt je keuze uit vier verschillende routes, die allemaal vertrekken aan het Centraal station: kort of lang, ontspannend of met uitdagende doordenkers. De twee kortere zoektochten zijn ook prima te doen met kinderen. Allemaal brengen ze je langs hoogtepunten en verborgen hoekjes van Brussel, en onderweg krijg je een reeks raadsels en quizvragen voorgeschoteld. Wie achteraf de juiste antwoorden instuurt, maakt bovendien kans op een leuke prijs.

dezomerzoektocht.be

Foto Unsplash