LIFEHACK. Zo houd je jezelf koel als je moet thuiswerken met warme temperaturen

LIFEHACK. Zo hou je jezelf koel als je moet thuiswerken met warme temperaturen
Foto Pixabay

De temperaturen swingen de pan uit en jij werkt waarschijnlijk nog van thuis uit. Dat is vervelend, want nu kan je niet genieten van de airco op je werk. Gelukkig kan je zelf ook al veel doen door bijvoorbeeld minder kleren aan te doen en meer water te drinken. Lees snel verder en ontdek alle tips.

In deze coronatijden werken we veel meer van thuis uit. Dat heeft zo z’n voordelen, maar met dit warme weer mis je misschien wel de airco vanop je werk. Geen nood, wij helpen je verder en geven je heel wat tips hoe je het hoofd koel kan houden. Zet je raam sowieso altijd open en let ook op wat je eet.

Koop geen ventilator

Een ventilator lijkt de ideale oplossing, maar mispak je niet. Het is misschien goed voor even, maar eigenlijk blaast het gewoon de warme lucht in het rond. Als je er toch een hebt, kan je best een fles water invriezen en ze tussen jou en de ventilator plaatsen. Op die manier zorg je voor een airco-effect.

via GIPHY

Doe je kleren uit

Je werkt van thuis uit dus dat betekent dat niemand, buiten je huisgenoten, je ziet waardoor je een echte strip party kan houden. Zonder kleren heb je het sowieso veel minder warm. Leg wel altijd wat kledij in de buurt van je bureau zodat je snel iets kan aantrekken als er onverwachts een videogesprek komt. Tenzij je natuurlijk geen geheimen voor je collega’s hebt, maar dat laten we aan jou over!

via GIPHY

Raampje open, gordijntjes dicht

Je huis verluchten is niet zo gemakkelijk als het warm is. Maar eigenlijk is het heel simpel, want je kan best gewoon dag en nacht je ramen openhouden zodat je toch wat verse lucht binnenkrijgt en de windbriesjes kan voelen. Je moet dan weer wel je gordijnen toedoen om de zon zo veel mogelijk buiten te houden.

Ga naar buiten

Als het buiten kouder is dan binnen, haal je best af en toe eens een frisse neus. Zo krijgen je hersenen wat zuurstof en kan je je achteraf veel beter concentreren. Bovendien kan je dan ook meteen een wandeling maken waardoor je ook weer wat beweging hebt gehad.

Drink water

Bij deze tropische temperaturen zweten we, zelfs als we zitten, meer waardoor we veel vocht verliezen en we sneller zullen uitdrogen. Daarom is het belangrijk om voldoende water, minstens twee liter bij warm weer, te drinken zodat je gehydrateerd blijft en niet uitdroogt. Zet dus een fles op je bureau en drink minstens een glas per uur.

Let op je eetpatroon

Gezond eten is sowieso altijd belangrijk, maar met die hoge temperaturen moet je extra waakzaam zijn. Vermijd vlees, want als dat in je lichaam terechtkomt, geeft het extra energie af en dat zorgt voor warmte. Je kiest beter voor een lekker slaatje en veel groenten. In sla, komkommer en selder zit bijvoorbeeld veel water waardoor je extra gehydrateerd bent.

Breng iets koud aan op je lichaam

De snelste manier om het wat frisser te hebben, doe je door iets koud op je lichaam aan te brengen. Een fris washandje, een ijsblokje in je nek of gewoon een koude douche zullen sowieso een beetje helpen.

via GIPHY