Vriend van hoofdverdachte in zaak-McCann: “Hij heeft haar verkocht”

Een voormalig celgenoot en goede vriend van Christian Brückner, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann, heeft duidelijke taal gesproken. “Ik weet dat hij het heeft gedaan”, aldus de 47-jarige Michael Tatschl, die tijdens de verdwijning van de toen 3-jarige Maddie bij Brückner in Portugal verbleef.

Tatschl, die bij Brueckner woonde in een gammele boerderij in de buurt van de Portugese badplaats Praia da Luz, noemt Brückner ook pervers en zegt dat hij zeker in staat is om een kind te ontvreemden.

“Ik weet dat hij het heeft gedaan. Ik woonde toen bij hem”, zegt hij aan The Sun. “Ik wist zeker dat hij het was toen de politie mij in april kwam opzoeken. Hij heeft het zelfs over het verkopen van kinderen gehad. Misschien aan Marokko. Ik denk dat hij Madeleine mogelijk aan iemand in de sekshandel heeft verkocht.”

Netflix

Tatsch zijn ‘frank’ viel bij het bekijken van een Netflix-documentaire over de zaak. “Toen ik de Netflix-documentaire zag, wist ik meteen dat Brückner het gedaan had.”

Hoofdverdachte Christian Brückner.

“Een vrouw die op vakantie was in Portugal vertelde in de docu over een man die bij de deur van haar appartement opdook, terwijl haar kind bij de voordeur speelde – een griezelige enge man met acne en blond haar – ik wist gewoon dat het over Christian ging.”

Een andere opmerkelijke uitspraak van de Oostenrijkse ex-timmerman is dat zijn oude maat “een goede inbreker was en met gemak naar appartementen op de eerste verdieping zou kunnen klimmen als de toeristen weg waren. Hij zou alles stelen – geld, sieraden, paspoorten, horloges.” In 2006 zat Tatschl samen met Brückner acht maanden in de cel voor brandstofdiefstal. Vijf maanden voor de verdwijning van McCann kwamen ze weer op vrije voeten.

Verkrachting van oude vrouw

“Brueckner had een schuilplaats onder het dak van zijn huis. Toen we werden opgepakt, gaf hij een vriend de opdracht om alle bewijzen te vernietigen. Die vond daar een videocamera met beelden van Christian die drie vrouwen verkrachtte, waaronder een oudere dame van zeventig.” Te zien was dat de vrouw was vastgebonden aan een houten paal terwijl ze werd geslagen en verkracht, vertelt Tatschl.