Disneyland Parijs heropent (deels) op 15 juli, met beperkt aantal bezoekers

AFP / B. Guay

Goed nieuws voor de pretparkliefhebbers onder ons: Disneyland Parijs zal vanaf 15 juli ‘gefaseerd’ heropenen, te beginnen met het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en Disney Village.

De gefaseerde heropening zal gepaard gaan met aangescherpte gezondheidsmaatregelen voor bezoekers en medewerkers. Dit omvat onder andere een beperkt aantal bezoekers en het vooraf registeren of boeken van toegangstickets op datum, zodat de richtlijnen van de overheid met betrekking tot social distancing opgevolgd kunnen worden. Daardoor zullen sommige ervaringen, shows of evenementen mogelijk niet beschikbaar zijn of kunnen ze worden gewijzigd bij heropening. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle bezoekers vanaf 11 jaar en medewerkers.

Daarnaast kondigt Disneyland Parijs de geplande gefaseerde heropening van verschillende andere Disney Hotels aan, waaronder Disney’s Hotel Cheyenne op 20 juli, Disney’s Hotel Santa Fe op 3 augustus en het Disneyland Hotel op 7 september. Disney’s Sequoia Lodge en Disney’s Davy Crockett Ranch blijven in de zomer gesloten en de heropeningsdata worden op een later moment bekend gemaakt.

Online registratieplatform

“We zijn verheugd om te zien dat een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en de grootste werkgever op één locatie in Frankrijk heropent voor bezoekers en werknemers”, zegt Sophie Huberson, Executive Director van Le Syndicat National des Espaces de Loisirs, d’Attractions et Culturels (SNELAC). “Dit is een belangrijke mijlpaal voor de toerisme- en vrijetijdsindustrie in Frankrijk en zal een cruciale stap zijn in het herstel van onze sector.” SNELAC is de organisatie die themaparken, recreatie- en culturele gebieden in Frankrijk vertegenwoordigt.

Aangezien Disneyland Parijs bezoekers opnieuw in de magie verwelkomt met een beperkt aantal tickets per dag tijdens de eerste heropeningsfase, zal begin juli een nieuw online registratieplatform beschikbaar komen. Meer info op www.disneylandparis.com.