Levensgevaarlijke salto doet nekharen rechtovereind staan (video)

Een virale video waarin een waaghals een levensgevaarlijke salto uitvoert op de rand van een diepe afgrond zaait verdeeldheid op Twitter. Sommige twitteraars vinden het ongelofelijk dom dat de jongeman zijn leven riskeert voor kortstondige internetberoemdheid, anderen spreken dan weer over een “berekend risico” en bewonderen zijn lef.

Bloedstollend is het woord: een filmpje waarin een adrenalinejunkie op de rand van een diepe afgrond een – vlekkeloze, moeten we toegeven – achterwaartse salto uitvoert. De waaghals landt gelukkig weer stabiel op zijn voeten.

De video werd gedeeld door de Indiase zakenman Harsh Goenka, die zich luidop afvraagt of we het levensgevaarlijke exploot van de jongeman in het filmpje nu moeten bewonderen of afkeuren.

Afkeuring en onbegrip

Zijn open vraag bleef niet onbeantwoord: de ettelijke honderden reacties variëren van “je reinste domheid” over “een dunne lijn tussen beiden” tot “bewonderenswaardig, want hij heeft het overleefd”. Desalniettemin is de algemene teneur een van afkeuring en onbegrip.

Enkelingen trekken de authenticiteit van de beelden in twijfelen, en nog anderen speculeren dan weer dat er buiten beeld een andere rots als buffer zou fungeren in het geval er iets mis zou lopen, of dat er enkele meters lager een plateau gelegen zou zijn, waardoor de afgrond in werkelijkheid helemaal niet zo diep zou zijn. Oordeelt u vooral zelf.