Fellaini mag het ziekenhuis verlaten, moet nog even in quarantaine blijven

Foto AFP / STR

Na een behandeling van iets meer dan 3 weken heeft Marouane Fellaini vandaag het ziekenhuis in Jinan verlaten. De voormalige Rode Duivel werd daar op 22 maart opgenomen, nadat hij positief getest had op het coronavirus.

Marouane Fellaini was de eerste Belgische profvoetballer die positief testte op het coronavirus.

Toen hij op 22 maart terugkeerde van Dubai naar China, vertoonde de besmette Fellaini geen al te zware symptomen. Maar hij werd wel opgenomen in het ziekenhuis, waar een behandeling opgestart werd.

Nu, ruim 3 weken later, heeft zijn Chinese club Shandong Luneng bekendgemaakt dat de 32-jarige middenvelder het ziekenhuis in Jinan verlaten heeft.

Nog twee weken in quarantaine

Fellaini werd genezen verklaard, maar moet wel nog 2 weken in quarantaine blijven in zijn huis vooraleer hij mag beginnen te trainen. Dat is volgens de overheidsmaatregelen in China.

Fellaini bleef altijd positief, zo liet hij uitschijnen op zijn sociale media. Hij postte regelmatig filmpjes van zichzelf terwijl hij aan zijn conditie werkte. Nu mag hij het ziekenhuis dus verlaten, maar een normaal leven zit er nog lang niet in. Er wordt zeker tot eind mei niet gevoetbald in China.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

费莱尼康复出院!👏💪🧡 @fellaini discharged from hospital🧡 #fellaini #shandongluneng #lunengtaishan #lnts

Een bericht gedeeld door Shandong Luneng Taishan F.C. (@lnts_fc) op