Opnieuw brug ingestort in Italië, maar lockdown voorkomt zware tol

Twitter / @emergenzavvf

In het Italiaanse dorpje Aulla is woensdagochtend een brug ingestort. Daarbij raakte één persoon gewond. Door de coronamaatregelen waren er gelukkig weinig mensen op de baan en kon erger vermeden worden.

De brug, die deel uitmaakte van een provinciale weg in het Noord-Italiaanse dorpje Aulla, stortte rond 10.25 uur in. Op dat moment bevonden zich twee personen op de brug. Een persoon bleef ongedeerd, een andere – een vrachtwagenchauffeur – raakte gewond nadat zijn voertuig door brokstukken geraakt werd.

Bedenkelijke staat

Heel wat mensen riepen sinds vorig jaar op om de brug te sluiten door de bedenkelijke staat waarin ze verkeerde. Door slecht weer waren er immers talloze scheuren vastgesteld. Ook na reparatie van de brug hield de kritiek aan. Het stadsbestuur gaf daar, na inspectie van experts, niet aan toe en liet het verkeer over de brug rijden.

Morandi-brug

Toch werd dankzij de quarantainemaatregelen door het coronavirus, waardoor veel minder mensen de baan op gaan, een zware tol vermeden. Dat was anders bij de instorting van de Morandi-brug in Genua in augustus 2018. Toen kwamen 43 mensen om het leven.