Deze dieren worden getraind om COVID-19 op te sporen

Deze dieren worden getraind om COVID-19 op te sporen
Foto Unsplash

Alle mogelijke hulp is nodig om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Daarom loopt er nu een test om honden te trainen die COVID-19 zouden kunnen opsporen.

Het Britse Medical Detection Dogs werkt momenteel samen met de London School of Hygiene and Tropical Medicine om te testen of honden getraind kunnen worden om het coronavirus te detecteren. Eerder heeft de organisatie al viervoeters met succes opgeleid om andere ziekten op te sporen.

Iedereen screenen

“Het doel is dat honden iedereen kunnen screenen, ook diegenen die geen ziekteverschijnselen hebben”, zegt Claire Guest, oprichter en CEO van Medical Detection Dogs.

Volgens het bedrijf worden de honden getraind om corona op dezelfde manier op te sporen als bij mensen met kanker, Parkinson en bacteriële infecties. De viervoeters ‘snuiven’ het als het ware op. Eenmaal getraind, zouden de honden kunnen worden gebruikt om te controleren of reizigers die een land binnenkomen besmet zijn met het coronavirus. Ook zouden zij kunnen worden ingezet in andere openbare ruimtes.

Het opleiden van de honden duurt ongeveer zes weken.