Zes weken oude baby overleden in de Verenigde Staten door COVID-19

Zes weken oude baby overleden in de Verenigde Staten door COVID-19
Foto Unsplash

In de Amerikaanse staat Connecticut is een baby van zes weken oud aan het coronavirus overleden, dat heeft gouverneur Ned Lamont op Twitter laten weten.

“Het is met hardverscheurende droefheid dat wij vandaag het eerste pedriatisch dodelijk slachtoffer in Connecticut door #COVID19 kunnen bevestigen. Een zes weken oude pasgeborene uit de regio Hartford was vorige week levenloos naar het ziekenhuis gebracht en kon niet meer worden gereanimeerd, aldus de tweet van Lamont.

VS rijgen records aan elkaar

Volgens de Johns Hopkins University heeft het coronavirus de afgelopen 24 uur aan een recordaantal van 884 mensen het leven gekost in de Verenigde Staten.

Deze sterke stijging brengt het totale aantal doden in het land op 4.475 sinds het begin van de pandemie. De Verenigde Staten zijn ook verreweg het land ter wereld met het hoogste aantal geregistreerde gevallen (213.372), 25.200 meer op één dag. Het recordaantal doden binnen 24 uur werd waargenomen op 27 maart in Italië (969 doden).

Maatregelen in gevangenissen

De Covid-19-epidemie verspreidt zich ook in de 122 Amerikaanse federale gevangenisinstellingen. Volgens de laatste telling van het Federal Bureau of Prisons zijn 57 gevangenen en 37 bewakers besmet. Twee mensen kwamen al om door het virus in een gevangenis in Louisiana.

Om de verspreiding tegen te gaan, werden alle 170.000 gedetineerden in isolatie geplaatst voor ten minste twee weken. Dit type maatregel wordt over het algemeen alleen gebruikt in geval van muiterij. Deze keer “is de wijziging van ons actieplan gebaseerd op gezondheidsproblemen, niet op ongeregeldheden veroorzaakt door gedetineerden”.