Drie dagen na tweet reageert Thierry Baudet: “Te snel en te stevig getweet”

Drie dagen na tweet reageert Thierry Baudet:
Drie dagen na tweet reageert Thierry Baudet: "Te snel en te stevig getweet"

Thierry Baudet, leider van het Nederlandse Forum voor Democratie, heeft vrijdagavond “te snel, te stevig” getweet over hoe “twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen zijn door vier marokkanen (sic) in een trein”. Al snel bleek dat het ging om een controle door personeel van de Nederlandse Spoorwegen (NS). De tweet is nog altijd terug te vinden op Baudets tijdlijn. In een mededeling op Facebook zegt Baudet deze namiddag nog dat hij “de kwestie te haastig in een bredere politieke context” heeft getrokken. Iets eerder vannamiddag hadden de fractievoorzitters van de Nederlandse regeringspartijen Baudet opgeroepen zijn excuses aan te bieden. Ook de politie bekijkt of ze aangifte kan doen tegen Baudet.

Baudet blijft er wel bij dat de vrouwen zich geïntimideerd en lastiggevallen voelden. De legitimatie van de controleurs “bevreemdde de vrouwen”, “omdat zij in vorm en stijl (lettertype) afwijkende geplastificeerde papiertjes te zien kregen”.

Het NS-personeel zou na de controle “op een voor de vrouwen intimiderende manier om hen heen” hebben gehangen. “Ernstig overstuur” hadden ze Baudet over het voorval verteld, “en dat heeft me geraakt”.

De rechtspopulistische politicus zegt in zijn boodschap dat hij “niemand heeft willen beschuldigen die geen blaam treft. Dit heb ik de NS inmiddels ook laten weten”.

“De context namelijk van de gevolgen van de massale immigratie, integratieproblemen en het gebrek aan veiligheid dat vele Nederlanders daardoor dagelijks zien en ervaren. Uiteraard heb ik niemand willen beschuldigen die geen blaam treft. Dit heb ik de NS inmiddels ook laten weten.”

Bron: Belga