Ronde van San Juan – Stybar verrast sprinters in zesde etappe, Evenepoel blijft leider

Ronde van San Juan - Stybar verrast sprinters in zesde etappe

De leiderstrui van Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) kwam zaterdag niet in gevaar tijdens de zesde en voorlaatste etappe in de Argentijnse wielerronde van San Juan (2.Pro). De dagzege ging op het racecircuit El Villicum naar ploegmaat Zdenek Stybar. Na een etappe over 174,5 km bleef de Tsjech met een late uitval net de sprinters voor.
Nadat een vluchtersgroep met vier renners op 16 km van de streep werd gegrepen, leek het peloton te zullen sprinten voor de dagwinst. Maar Stybar ontsnapte op het lokale racecircuit in de laatste kilometer en hield stand tot aan de finish. De Colombiaan Juan Sebastian Molano (UAE-Team Emirates) werd tweede voor de Fransman Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation).
Remco Evenepoel eindigde in het peloton en blijft leider met 33 seconden voorsprong op de Italiaan Filippo Ganna en 1:01 op de Spanjaard Oscar Sevilla.
Morgen/zondag eindigt de 38e Ronde van San Juan met een vlakke etappe over 141,3 km, een nieuwe kans voor de snelle mannen. Zonder ongelukken steekt de 20-jarige Evenepoel dan de eindzege op zak. Hij legde de basis daarvoor dinsdag met overtuigende winst in de tijdrit.

bron: Belga