Sander Berge verlaat Racing Genk voor Sheffield United

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Noorse international Sander Berge trekt de deuren achter zich dicht bij landskampioen Racing Genk en gaat aan de slag bij Sheffield United, de verrassende nummer acht uit de Premier League. Dat hebben beide clubs vanavond officieel bekendgemaakt. De 21-jarige middenvelder zette zijn handtekening onder een contract voor vier en een half jaar. Volgens welingelicht bron zou het gaan om de duurste uitgaande transfer ooit in België, omdat de club een belangrijk percentage op de eventuele doorverkoop kon afdwingen. Met dat totaalpakket zou Berge meer opleveren dan Rode Duivel Youri Tielemans, die in de zomer van 2017 voor 26 miljoen euro van Anderlecht naar AS Monaco trok.

Nummer twee is momenteel nog Wesley Moraes, die vorige zomer voor 25 miljoen euro Club Brugge verliet voor Aston Villa. Berge wordt bij de club van de Nederlandse doelman Michael Verrips (ex-KV Mechelen) ook de duurste inkomende transfer ooit. Met 19,2 miljoen euro stond het vorige record op naam van aanvaller Oliver McBurnie.

Na onder meer Alejandro Pozuelo, Leandro Trossard, Ruslan Malinovskyi, Ally Samatta en Joseph Aidoo verliest Genk dus weer een absolute smaakmaker van de kampioenenploeg van vorig seizoen. Berge werd bovendien aanzien als het grootste talent in dat rijtje. Drie jaar geleden werd hij voor twee miljoen euro overgenomen van het Noorse Valerenga, waarna hij in de Luminus Arena meteen een basisplaats wist af te dwingen en vrijwel onmiddellijk alle waarnemers van zijn kwaliteiten kon overtuigen. Dit seizoen was Berge bij een krasselend Racing Genk een van de weinigen die zich staande kon houden.

bron: Belga