Iraanse raketaanval – Vijftig Amerikaanse militairen raakten gewond

De tol van de Iraanse aanval op een Amerikaanse basis in Irak begin januari, op het hoogtepunt van de spanningen tussen Teheran en Washington, is verder toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die dinsdag door het Pentagon zijn vrijgegeven.
In totaal hebben 50 Amerikaanse soldaten, 16 meer dan vrijdag bekendgemaakt, een hersenschudding opgelopen bij de aanval op de luchtmachtbasis van Ain al-Assad, zei het ministerie van Defensie in een persbericht.
Volgens dezelfde bron zijn 31 van hen ter plaatse behandeld en zijn ze al kunnen terugkeren naar hun eenheid. Achttien anderen zijn geëvacueerd naar een Amerikaans militair ziekenhuis in Duitsland en een andere werd overgebracht naar Koeweit.
De Amerikaanse president Donald Trump had na de aanval nochtans in een televisietoespraak gezegd dat er geen Amerikaanse gewonden waren.
Iran bestempelde de raketaanval als een vergelding voor de dodelijke raid op topgeneraal Qassem Soleimani, de bevelhebber van de beruchte al-Qudsbrigade die in Irak werd geveld door een Amerikaanse drone.

Bron: Belga