Hilariteit rond DEZE advertentie met dubbelganger van prins Harry: “Heeft hij een job gevonden?”

AFP / B. Stansall

Twitteraars maken zich dezer dagen vrolijk over een advertentie van Rated People – een online platform voor handelaars en ondernemers – met in de hoofdrol een wel heel bekende kop: prins Harry. Of zo lijkt het toch.

De gelijkenis van model Simon Pengelly met de hertog van Sussex is opvallend. Zo opvallend, dat het beeld viraal is gegaan op sociale media. Volgens het Britse tabloid The Sun verscheen de advertentie onlangs in de Londense metro.

Het was een Britse ex-politicus, Mark Prisk, die vorige week de kat de bel aanbond met onderstaande tweet: “Fijn om te zien dat de hertog van Sussex al werk gevonden heeft.”

Andere twitteraars sprongen op de kar en deelden de advertentie massaal, met dezelfde tekst over Harry en zijn “nieuwe job”.

Megxit

Eerder deze maand kondigden prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle aan een stapje terug te zetten als ‘senior royals’ van de Britse koninklijke familie. Ze zouden hun tijd voortaan verdelen tussen Groot-Brittannië en Canada, de woonplaats van Meghan.

Als gevolg zal het echtpaar geen deel meer ontvangen van de soevereine subsidie, de 96 miljoen euro die de koninklijke familie elk jaar uit de Schatkist ontvangt. Ook zal het koppel 2,4 miljoen pond aan belastinggeld terugbetalen dat gebruikt werd voor de renovatie van Frogmore Cottage – hun huis in Windsor bij Londen.