Jupiler Pro League – Klacht van management Edmilson tegen Standard Luik en bestuurders

Jupiler Pro League - Klacht van management Edmilson tegen Standard Luik en bestuurders

Het parket van Limburg heeft dinsdag bevestigd dat er bij de onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling is ingediend door het management van voetballer Junior Edmilson tegen voetbalclub Standard Luik en clubbestuurders. Het gerecht onderzoekt mogelijke onregelmatigheden bij de transfer in de zomer van 2018 van Junior Edmilson van Standard Luik naar het Qatarese Al Duhail SC. Het parket van Limburg liet dinsdagavond nog weten dat de klacht intussen is overgemaakt aan een onderzoeksrechter in Luik. Sport/Voetbalmagazine publiceerde deze week het verhaal dat Sint-Truiden mogelijk is opgelicht. In januari 2016 trok Edmilson van Sint-Truiden naar Standard Luik met een clausule in het contract dat STVV bij een eventuele doorverkoop recht had op 40 procent van de meerwaarde, boven de 1,2 miljoen euro die Standard betaalde. Toen Edmilson tweeënhalf jaar later naar het buitenland wou verhuizen, probeerde Standard-voorzitter Bruno Venanzi om die 40 procent af te kopen, om zo 100 procent eigenaar van de voetballer te worden, maar de CEO van Sint-Truiden, Takayuki Tateishi, hield het been stijf. Uiteindelijk vertrok Edmilson volgens Standard voor 2 miljoen euro naar Qatar. STVV vindt dat transferbedrag bizar weinig en er zijn vermoedens van oplichting.
Volgens Sport/Voetbalmagazine zou er namelijk nog een deal gesloten zijn. De Qatarese club zou Standard 3,2 miljoen euro betaald hebben voor een samenwerkingsovereenkomst, waarbij Standard Luik in januari 2019 in Doha op winterstage zou komen. Standard trok echter naar Marbella. Het tijdschrift concludeert dat Al Duhail SC voor Edmilson in totaal 5,2 miljoen euro betaalde, waardoor Sint-Truiden recht zou hebben op 1,6 miljoen euro en niet de ontvangen 320.000 euro.
Nog volgens Sport/Voetbalmagazine diende ook Sint-Truiden klacht in bij het parket van Hasselt en zal de Limburgse club dat ook doen bij de Wereldvoetbalbond FIFA, waar Standard naast een boete ook een transferverbod en uitsluiting van internationale competities riskeert.

.

bron: Belga