Hongkong schort treinen en veerboten van en naar China op

Hongkong schort treinen en veerboten van en naar China op

In Hongkong heeft regeringsleidster Carrie Lam vandaag aangekondigd dat vanaf donderdag de hogesnelheidstreinen en veerboten van en naar het vasteland van China opgeschort worden, om te vermijden dat het dodelijke coronavirus zich verspreidt. Lam kondigde de maatregel aan tijdens een persconferentie, waar ze verscheen met een groen chirurgisch masker. Andere maatregelen zijn het halveren van het aantal vluchten vanuit China, het sluiten van verschillende grensovergangen en het opvoeren van de controles op koorts aan de overblijvende grensovergangen. Hongkong zal ook geen toeristenvisa meer uitreiken voor individuele reizigers van het vasteland, die goed zijn van de helft van de bezoekers aan de semi-autonome regio.

De aangekondigde maatregelen komen er na intense druk van parlementsleden en medische vakbonden, waarvan er één dreigde met een staking als de grens niet gesloten zou worden.

Hongkong heeft acht bevestigde gevallen van het coronavirus, die allemaal van het vasteland van China kwamen. In China zijn meer dan 4.500 mensen besmet, en zijn al 106 mensen gestorven door het virus.

bron: Belga