Grammy Awards – “Bad Guy” van Billie Eilish is nummer van het jaar

Grammy Awards -
Grammy Awards - "Bad Guy" van Billie Eilish is nummer van het jaar

“Bad Guy” van Billie Eilish heeft in Los Angeles op de 62ste editie van de Grammy Awards de prijs voor nummer van het jaar gewonnen. De 18-jarige Amerikaanse zangeres schreef het nummer samen met haar broer Finneas. In haar speech bedankte Eilish haar team, ouders en beste vrienden. “Ik ben zo dankbaar dat ik hier mag zijn”, klonk het. Haar broer Finneas wees erop dat de twee nog steeds samen nummers schrijven in hun slaapkamer. “Deze award is voor alle kinderen die in hun slaapkamer muziek maken. Op een dag zullen jullie hier staan.”
De andere genomineerde nummers waren “Always Remember Us This Way” van Lady Gaga, “Bring My Flowers Now” van Tanya Tucker, “Hard Place” van H.E.R., “Lover” van Taylor Swift, “Norman F***ing Rockwell” van Lana Del Rey, “Someone You Loved” van Lewis Capaldi en “Truth Hurts” van Lizzo.
Eilish is genomineerd in zes categorieën, waaronder de vier meest prestigieuze: beste plaat, beste album en nummer van het jaar, en beste nieuwe artiest. Ze sleepte al de award voor beste pop vocal album in de wacht. Finneas werd bekroond als beste producer.

Bron: Belga