Coronavirus – Vakantie Chinees Nieuwjaar verlengd

Peking heeft maandag besloten om het Chinese Nieuwjaarsverlof met 3 dagen te verlengen tot 2 februari. De maatregel moet helpen om de epidemie van het coronavirus in te dijken.
“Deze maatregel wordt genomen om verzameling van mensen te voorkomen en zo de verspreiding van de epidemie te stoppen”, zei de Chinese regering in een verklaring. De Chinezen zouden oorspronkelijk op vrijdag 31 januari weer aan het werk gaan, na zeven feestdagen. Honderden miljoenen Chinezen trokken voor het feest op reis.
De Chinese autoriteiten hebben ondertussen 959 medische teams uit andere provincies gestuurd naar de stad Wuhan, waar het virus uitbrak. Intussen zijn al 80 mensen aan het virus overleden. 2.744 anderen zijn ziek, van wie sommigen kritiek. De medische teams zijn afkomstig uit zeven provincies in het land.
De ziekenhuizen in Wuhan liggen overvol met mensen die medische hulp willen, terwijl artsen en verpleegkundigen de klok rond werken om hen te helpen, zo blijkt uit berichten in de media en uit filmpjes die patiënten en hun familie posten op sociale media.
De Chinese premier Li Keqiang is maandag op bezoek in Wuhan.

Bron: Belga