Proximus League - Lommel verliest leidersplaats na gelijkspel tegen Union

Union en Lommel hebben zondag de negende speeldag van de tweede ronde van de Proximus League afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Door dit puntenverlies verspeelt Lommel de leidersplaats aan Virton. Bij de thuisploeg mocht Sébastien Pocognoli voor de eerste keer starten aan de wedstrijd. In de eerste helft bracht Teuma (15.) Union na een kwartier op voorsprong, met dank aan een flaterende doelman Svedkauskas. Kort na de rust hing Lommel de bordjes weer gelijk dankzij een afgeweken schot van Babou (52.). Tien minuten voor tijd bracht Aabbou (80.) met een krachtig schot de bezoekers op voorsprong. Tot net voor affluiten Perdichizzi de 2-2 eindstand op het bord kopte.

Door dit gelijkspel verliest Lommel (14 ptn) zijn leidersplaats in de tweede periode aan Virton (15 ptn). Het deelt de tweede plaats met Westerlo. Beerschot is met 13 punten vierde, voor Union, OH Leuven en Roeselare (11). Lokeren blijft hekkensluiter met 6 punten.