Huis-voorzitster Pelosi eist opnieuw getuigen in afzettingsproces-Trump

Huis-voorzitster Pelosi eist opnieuw getuigen in afzettingsproces-Trump

De voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft opnieuw geëist dat de Senaat in het afzettingsproces tegen president Donald Trump getuigen zou horen. “Elke dag komt er belastende informatie bij”, zei de top-Democrate van het Huis. Zij eiste dat de Senaat als een soort rechtbank getuigen hoort en nieuwe informatie, zoals de verklaring van het Amerikaans Rekenhof donderdag dat de regering-Trump de federale wet heeft geschonden, aanvaardt.

Aan het adres van de Republikeinse meerderheid in de Senaat sneerde ze dat die “angst voor de waarheid hebben”. “Eens te meer is dit een uit de weg gaan van de feiten en de waarheid. Zij willen geen documenten zien. Zij willen niets horen van getuigen. Zij willen al het nieuwe dat bovenkomt negeren”, zo zei Pelosi volgens CNN.

De Republikeinse fractieleider in de Senaat, Mitch McConnell, heeft gezegd dat een beslissing over het horen van getuigen pas tijdens het proces valt.

In het bijzonder willen de Democraten het aanhoren van de voormalige stafchef van Trump, Mick Mulvaney, van zijn adviseur Robert Blair, van gewezen Nationale Veiligheidsadviseur John Bolton en van Michael Duffy, medewerker va de budgettaire dienst van het Witte Huis. Bolton heeft vorige week verrassend gezegd dat hij bereid is te getuigen.

bron: Belga