Alpecin-Fenix, met Van der Poel, krijgt wildcard voor Milaan-Sanremo en Strade Bianche

Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel en Belgisch kampioen Tim Merlier, mag met een wildcard deelnemen aan Milaan-Sanremo en Strade Bianche. Organisator RCS Sport maakte vandaag bekend welke teams zullen starten in haar WorldTourwedstrijden. Voor Milaan-Sanremo (op 21 maart) krijgen naast Alpecin-Fenix ook het Russische Gazprom-Velo, het Franse Arkea-Samsic en het Italiaanse Vini Zabu KTM een uitnodiging. De negentien WorldTourploegen (bij wie Quick.Step en Lotto) hebben automatisch startrecht net als Circus-Wanty Gobert (op basis van de procontinentale ranking).

Voor Strade Bianche (op 7 maart) zijn dezelfde vier Belgische ploegen erbij, samen met de Italiaanse wildcards Androni Giocatolli en Bardiani, en de Franse teams Vital Concept en Arkea-Samsic.

RSC Sport is ook organisator van de Ronde van Italië (9-31 mei). Daarvoor gaan de drie wildcards naar de Italiaanse ploegen Androni Giocatolli, Bardiani en Vini Zabu. Circus-Wanty Gobert moet dus (net als vorig jaar) thuisblijven. Onlangs greep de nieuwe werkgever van Jan Bakelants ook al naast een uitnodiging voor de Tour.

De wildcards voor Tirreno-Adriatico (11-17 maart) zijn voor Androni Giocatolli, Bardiani, Gazprom-Velo en Arkea-Samsic.

bron: Belga