Afwisseling van regen en droge periodes

Afwisseling van regen en droge periodes

De dag begint vandaag met regen of buien, vooral in Hoog-België en de kuststreek. Het wordt daarna tijdelijk droger, maar een volgende regenzone bereikt, vanaf het zuidwesten, ons land vrij laat in de namiddag. Op de Hoge Venen wordt het tot 5 graden, in Vlaanderen tot 11 graden. Deze avond en nacht blijft het regenachtig. In de loop van de nacht wordt het dan weer droger met, vanaf het zuidwesten, opklaringen die soms breed kunnen zijn. De minima liggen dan tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum. Dat voorspelt het KMI. Morgen krijgen we eerst opklaringen die soms breed zijn, maar in de namiddag wordt het stilaan overal zwaarbewolkt en trekt een regenzone vanaf de kust door ons land. Na deze storing verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden.

Donderdagochtend is er kans op lage wolken die lokaal vrij hardnekkig kunnen zijn. Geleidelijk komen er bredere opklaringen, vooral dan na de middag. Door de nadering van een storing neemt op het einde van de dag de hoge bewolking toe. De maxima liggen tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in Laag- en Midden- België.

Vrijdag start zwaarbewolkt en regenachtig. Geleidelijk wisselen, vanaf het westen, zon en wolken elkaar af met soms buien. De maxima schommelen van 5 of 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen. Zaterdag verwachten we nog enkele buien bij een afwisseling van opklaringen en wolken. Het is minder zacht dan de voorgaande dagen, met maxima van 2 of 3 graden op de Ardense hoogten tot 6 graden in Laag- en Midden-België. Op zondag blijft het overwegend droog met wolken en opklaringen die af en toe breed kunnen zijn. We halen maxima van 2 tot 7 graden, wat ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar. Zondagnacht vriest het in de meeste streken.

bron: Belga