BK veldrijden – Geen mirakel voor Wout van Aert: “Had op iets meer gehoopt”

BK veldrijden - Geen mirakel voor Wout van Aert: "Had op iets meer gehoopt"

Wout van Aert werd vooraf op het BK in Antwerpen door sommigen kansen toegedicht op de driekleur, maar zelf achtte hij zich daartoe niet echt in staat. “Het podium zou een mirakel zijn”, bekende hij vooraf. En inderdaad, een mirakel voltrok zich niet. Hij keert huiswaarts met een vijfde plaats. “Ik hoopte om iets beter te doen, maar ik was niet goed genoeg om hoger te eindigen.” Van Aert reed weliswaar mee in het eerste groepje in de eerste twee rondes, maar speelde nooit echt een rol van betekenis in de wedstrijd. “Laurens kende ook geen al te beste start, net zoals ik, maar toen hij bij me kwam, snelde hij naar voren, terwijl ik nog tijd nodig had om op adem te komen”, aldus de drievoudige wereldkampioen in het veld. “Laurens was echt wel de sterkste vandaag. Ik kon zelf niet echt een rol spelen, het was gewoon aanhaken. Ik heb nog veel trainingen nodig om terug de oude te worden. Ik ben al blij dat ik zo ver sta, maar ik heb tijd nodig.”
Van Aert liet al uitschijnen op de teampresentatie van Jumbo-Visma dat hij wellicht zou deelnemen aan het WK, maar dat één en ander nog afhing van zijn ervaringen in z’n eerste crossen. “De goesting om dat WK te rijden is er, en mits een goede planning moet die wedstrijd wel in mijn planning passen. Ik zal de komende weken alleen maar beter worden. Ik vertrek morgen/maandag met de ploeg op stage naar Spanje in de buurt van Alicante en daar zullen we samen bekijken hoe de aanloop richting het voorjaar op de weg er zal uitzien. Ik hoop later deze week met goed nieuws te kunnen komen.”
Overigens is hij nog niet helemaal hersteld. Vooral zijn knie speelt hem nog parten. “Zo’n explosieve inspanning van een uur is nog altijd een shock voor mijn lichaam. Dus ik heb nu tijd nodig om daarvan te herstellen. Dinsdag hoop ik dan weer goed te kunnen trainen in Spanje.”

bron: Belga