Crystal Palace en Arsenal delen de punten in Londense derby

Crystal Palace en Arsenal delen de punten in Londense derby
Crystal Palace en Arsenal delen de punten in Londense derby

Crystal Palace, nog zonder de geblesseerde Christian Benteke, heeft deze namiddag op de 22e speeldag in de Premier League 1-1 gelijkgespeeld tegen Arsenal. In de Londense derby kwamen de bezoekers, die op de vorige speeldag tegen Manchester United hun eerste competitiezege onder Mikel Arteta hadden geboekt, al na twaalf minuten op voorsprong via de onvermijdelijke Pierre-Emerick Aubameyang.

Na de pauze zorgde Jordan Ayew voor de gelijkmaker en er had zelfs meer ingezeten. De Gunners moesten immers nog een halfuur met een man minder voort na de uitsluiting van Aubameyang, voor een tackle op de enkel van Max Meyer. Op advies van de VAR trok de scheidsrechter rood voor de aanvoerder van Arsenal. Uiteindelijk konden de bezoekers het punt toch nog vasthouden en misten ze in het slot met tien nog de kansen op een driepunter.

Veel schieten ze daar niet mee op, met zes op achttien blijft Arsenal toch maar aanmodderen in de Premier League, waar ze met 28 punten pas op de tiende plaats staan en Europees voetbal ver weg is. Crystal Palace staan met één punt meer op de negende plaats.

Bron: Belga