Duitse horrocollega vergiftigt jarenlang zijn collega’s

Foto AFP

Als je denkt dat je verschrikkelijke collega’s hebt, zo erg als Klaus O. is het waarschijnlijk. De 57-jarige Duitser vergiftigde namelijk jarenlang zijn collega’s met zware metalen als kwik, lood en cadmium. Een 26-jarige collega overleed nu aan de gevolgen van kwik in het lichaam.

Dit kwam aan het licht toen beveiligingscamera’s de man betrapten toen hij verdacht poeder tussen één van de boterhammen strooide. Daarna werd een flesje van hetzelfde poeder in zijn tas aangetroffen. Na een huiszoeking bleek zijn woning vol te liggen met giftige zware metalen als cadmium, lood en kwik.

Levenslang

De Duitser heeft levenslang gekregen. Veel van zijn slachtoffers hebben zware nierschade opgelopen, en gisteren is een 26-jarige man overleden die door de vergiftigingen van Klaus O. 4 jaar in coma heeft gelegen. De politie onderzoekt nog 21 sterfgevallen sinds het jaar 2000, aangezien het aantal mensen dat binnen het bedrijf overleed opmerkelijk hoog is.

 

 
Het motief van Klaus O. is niet duidelijk, al maakte hij volgens een psycholoog wel de indruk dat hij zijn slachtoffers als een soort proefdieren voor zijn experimenten zag.