Zes nieuwe fresco’s sieren tunnels onder Brusselse Noord-Zuidverbinding

Zes nieuwe fresco's sieren tunnels onder Brusselse Noord-Zuidverbinding

Drie nieuwe stripmuren en drie nieuwe streetart-muurschilderingen geven voortaan kleur en licht aan de tunnels onder de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Brusselse schepen voor Cultuur Delphine Houba (PS) en schepen voor Stadsvernieuwing Arnaud Pinxteren (Ecolo-Groen) huldigden vandaag de kleurrijke tunnels in. De doorgangen lopen van aan de wijk Anneessens tot aan het lagere deel van de Marollen onder de treinsporen. Veel bewoners passeren er dagelijks om van wijk naar wijk te wandelen bij het boodschappen doen of om naar naar het werk of school te gaan.

De tunnels waren grauw en niet belicht, maar dankzij de zes fresco’s komt daar verandering in. De nieuwe verlichting wordt zeer binnenkort geïnstalleerd in de tunnels waar die er nog niet is. “Zo verhogen we ook het veiligheidsgevoel en daarmee het welzijn van de omwonenden”, verklaart schepen Pinxteren.
Sommige van de zes muurschilderingen werpen hun eigenzinnige blik op de omgeving waarin ze tentoon gesteld zijn.

De streetart-fresco van 2shy & Miles stelt een dambord voor, waarvan de beelden in de vakjes verwijzen naar de omgeving. De stripmuur “Les ancêtres bienveillants” van Fabienne Loodts stelt dan weer de mannen en vrouwen voor die over de wijk waken.

“De muurschilderingen zijn kunstwerken die voor iedereen, dag en nacht, in het straatbeeld aanwezig zijn. Het is gratis en toegankelijk. Op deze manier willen we mensen ook naar onverwachte plaatsen in deze wijken brengen”, stelt schepen Houba.

bron: Belga