Alle slachtoffers van vulkaanuitbarsting geïdentificeerd

Alle slachtoffers van vulkaanuitbarsting geïdentificeerd
Alle slachtoffers van vulkaanuitbarsting geïdentificeerd

De 18 dodelijke slachtoffers van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn allemaal geïdentificeerd. Dat maakt de politie bekend. “Het identificatieproces van de slachtoffers is nu afgelopen”, aldus de politie in een persbericht, na de identificatie van twee personen, een Australische en een Nieuw-Zeelander, van wie de lichamen nog steeds niet zijn teruggevonden. De zoektocht naar hun lichamen duurt voort. Mogelijk bevinden die zich onder water voor de kust van het vulkanische eiland.

Vandaag bevinden 17 mensen zich nog op intensieve zorgen in ziekenhuizen in Nieuw-Zeeland en Australië, door ernstige brandwonden door de uitbarsting.

Van de 18 dodelijke slachtoffers waren zeker 12 afkomstig van Australië. Drie anderen waren Amerikanen die in Australië leven en twee anderen waren Nieuw-Zeelandse toeristische gidsen. Het achttiende slachtoffer is een Australische. Op het ogenblik van de uitbarsting bevonden 47 mensen zich op het eiland die kwamen uit Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten, Duitsland, China, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk.

De autoriteiten onderzoeken nu waarom reisagentschappen toeristen naar het eiland konden brengen, terwijl het dreigingsniveau voor een vulkaanuitbarsting enkele dagen eerder was verhoogd. Volgens premier Jacinda Ardern kan dat onderzoek tot een jaar duren.

bron: Belga