Nieuwe topvrouw bij Allianz Benelux, staking van de baan

Nieuwe topvrouw bij Allianz Benelux

Allianz Benelux heeft een nieuwe topvrouw. Dat hebben de werknemers van de verzekeraar maandag vernomen tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De vakbonden hebben de staking die voor dinsdag gepland was daarom geannuleerd. Ze willen zo een nieuwe dialoog een kans geven, maar verwachten wel dat er geluisterd wordt naar hun verzuchtingen. Dat meldt de christelijke bediendebond CNE. De Belgische werknemers van Allianz werden maandag op de hoogte gebracht van het vertrek van CEO Wilfried Neven. Hij wordt onmiddellijk vervangen door Kathleen Van Den Eynde. Tijdens de bijzondere ondernemingsraad toonde die laatste alvast begrip voor de ongerustheid bij het personeel, klinkt het bij de bonden.
De vakbonden, CNE, ACV-Puls en SETCa/BBTK, hebben bijgevolg beslist om de staking die voor dinsdag gepland was te annuleren. “Maar dit lost de vele problemen in het bedrijf nog niet op: personeelstekort, te hoge werklast, informaticaperikelen en bepaalde diensten waar stress of zelfs angst heerst”, luidt het bij de bonden.
Begin december had de directie te kennen gegeven de komende drie jaar 75 banen te willen schrappen, ondanks het maandenlange protest van de bonden tegen het structurele personeelstekort in bepaalde diensten.

bron: Belga