Gent is erg tevreden met Roma als opponent: “Zowel voorzitter als ik hoopten op dit Roma”

Gent is erg tevreden met Roma als opponent:
Gent is erg tevreden met Roma als opponent: "Zowel voorzitter als ik hoopten op dit Roma"

Michel Louwagie toonde zich erg tevreden met AS Roma als tegenstander in de zestiende finales van de Europa League. “Heel AA Gent hoopte op een grote naam en die hebben we nu eindelijk gekregen”, liet de algemeen manager van AA Gent optekenen. “AS Roma is een grote naam, een ploeg die normaal gezien elk jaar Champions League speelt”, stak Louwagie van wal. “Wij zijn erg tevreden met die tegenstander. We hoopten op een topteam. Voorzitter Ivan De Witte en ikzelf zeiden gisteren nog tegen elkaar dat Roma de ideale tegenstander zou zijn. Na een groepsfase met Wolfsburg, Saint-Etienne en Oleksandriya snakten we naar een grote naam, een tegenstander die ons stadion zal doen vollopen.”

“Sportief wordt Roma natuurlijk een zware kluif”, ging Louwagie verder. “Maar je kan ook een – op papier – haalbare tegenstander loten en er dan toch uitgaan. Dan opteren wij voor dit scenario. Bovendien zijn we ook niet kansloos. We spelen eerst op verplaatsing en willen daar een goed resultaat halen. Dan is thuis alles nog mogelijk.”

De manager van de Buffalo’s besloot met een kwinkslag. “We willen alleszins beter doen dan tien jaar geleden. Zo’n afgang wil ik niet meer meemaken.” AA Gent verloor in de zomer van 2009 twee maal zwaar van AS Roma in de derde voorronde van de Europa League. Na een 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd het Stadio Olimpico, waar Gent aan de rust 0-1 voorstond, volgde in het toenmalige Jules Ottenstadion in de terugmatch een 1-7 pandoering.

Bron: Belga