VIDEO. Amerikanen maken masker uit assen van seriemoordenaar Charles Manson

Wat is nog enger dan een masker van de beruchte Amerikaanse seriemoordenaar Charles Manson? Een masker van Charles Manson waarin diens assen en menselijk bloed in is verwerkt. Er zijn maar twee exemplaren van gemaakt, meldt TMZ.

Seriemoordenaar en sekteleider Charles Manson zat 46 jaar lang in de gevangenis voor zijn betrokkenheid bij een moordpartij die de hoogzwangere actrice Sharon Tate en zes anderen in augustus 1969 het leven kostte. Hij hoopte dat de moorden een rassenoorlog zouden uitlokken. Manson overleed op 19 november 2017 op 83-jarige leeftijd in de gevangenis. Zijn lichaam werd een jaar later overgedragen aan zijn vermeende kleinzoon Jason Freeman, die het lichaam liet cremeren.

Twee Amerikaanse artiesten, Ryan Almighty en Rick Fisher, hebben in hun atelier in Akron (Ohio) een deel van deze assen verwerkt in twee realistische gezichtsmaskers.


Volgens TMZ zijn er maar twee exemplaren van de maskers gemaakt. Maar als er een grote vraag is, zijn de artiesten bereid om meer te produceren.

Tatoeage

Het is niet de eerste keer dat het duo werkt met het stoffelijke overschot van Charles Manson. Eerder heeft Ryan een tatoeage gezet van de seriemoordenaar met inkt waarin de assen van Manson verwerkt zaten.