Belgian Lions openen kwalificatiecampagne in Bergen tegen Litouwen

Belgian Lions openen kwalificatiecampagne in Bergen tegen Litouwen

De Belgian Lions vatten de kwalificaties voor het EK basketbal 2021 in Bergen aan tegen Litouwen. Dat duel gaat op vrijdag 21 februari door in de Diamonte mons.arena. Dat heeft de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) bekendgemaakt. De Belgian Lions van Dario Gjergja zijn ondergebracht in kwalificatiegroep C, samen met Litouwen, Tsjechië en Denemarken. Op de tweede speeldag trekken de Belgen naar Denemarken, waar ze op 24 februari de Denen partij geven.

De eindronde vindt van 17 augustus tot 3 september 2021 plaats in Duitsland (Keulen), Georgië (Tbilisi), Italië (Milaan) en Tsjechië (Praag).

De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in drie windows: van 17 tot 25 februari 2020, van 23 november tot 1 december 2020 en van 15 tot 23 februari 2021. In elke groep gaan er drie landen door. De gastlanden zijn zeker van hun EK-ticket. In de groep van de Belgen gaan dus naast Tsjechië de beste twee landen door. De Belgian Lions hopen op een vijfde opeenvolgende deelname aan een EK-eindronde.

bron: Belga