Twintigtal verdachten opgepakt bij grote antiterreuroperatie in Denemarken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Deense politie heeft bij een grote antiterreuractie op verscheidene plaatsen in het land een twintigtal mensen opgepakt. Ze worden ervan verdacht benodigdheden voor de vervaardiging van springstof te hebben aangeschaft en ze probeerden vermoedelijk aan vuurwapens te geraken, zo maakten de politie van Kopenhagen en de Deense binnenlandse inlichtingendienst PET vandaag bekend. Verscheidene van de verdachten worden beschuldigd van terrorisme, zei politiechef Jørgen Bergen Skov in de vooravond aan journalisten. Geen enkele verdachte is nog op vrije voeten.

Alles bij elkaar doorzochten de speurders vandaag ongeveer twintig adressen op verscheidene plaatsen in Denemarken. Volgens de politie werd vermoed dat een terroristische aanval "met een militant, islamistisch motief" werd voorbereid.

Verscheidene verdachten zullen donderdag waarschijnlijk achter gesloten deuren voor de onderzoeksrechter verschijnen, zei Skov. Operationeel PET-leider Flemming Drejer voegde eraan toe dat aan de inschatting van de terreurdreiging in Denemarken, die als ernstig ingeschaald is, niets verandert.

bron: Belga