Schietpartij legerbasis Florida - FBI gaat uit van "terreurdaad"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI gaat uit van de hypothese dat de dodelijke schietpartij op de legerbasis van Florida een "terreurdaad" was. Dat heeft agente Rachel Rojas zondag meegedeeld. Rojas bevestigde aan journalisten dat de schutter de 21-jarige Mohammed Alshamrani was. Alshamrani is lid van de Saoedische luchtmacht en was op de luchtmachtbasis in Florida voor een opleiding. "Ons belangrijkste doel is uit te zoeken of hij alleen handelde, of deel van een groter netwerk is", aldus Rojas.

Amerikaanse media meldden dat de schutter in de week voor de feiten een etentje organiseerde, waar hij de gasten films van massale schietpartijen liet zien. Dat wilde Rojas niet bevestigen. Wel zei de agente dat Alshamrani goed bevriend was met enkele andere Saoedische studenten. Hun Saoedische commandant houdt hen op de basis en de Saoedische regering beloofde volledige medewerking met het onderzoek, aldus Rojas.

De schietpartij deed zich vrijdag voor in een klaslokaal op de Amerikaanse legerbasis Pensacola. Er vielen drie dodelijke slachtoffers en zeven gewonden. De dader werd na de feiten zelf door de politie doodgeschoten. Intussen heeft minister van Defensie Mark Esper de legertop bevolen om de screeningprocedures voor de toegang van buitenlandse militairen tot Amerikaanse basissen door te lichten.

bron: Belga