Urbanus krijgt eigen musical

Urbanus
Belga / D. Waem

Vanaf 16 oktober 2020 kan je in Antwerpen, Gent en Hasselt naar een musical gaan kijken die gebaseerd is op het oeuvre van Urbanus en de Urbanus-strips van Willy Linthout. ‘Urbanus, de musical’ wordt geregisseerd door Stany Crets en de titelrol zal niet door Urbanus zelf worden gespeeld, maar wel door Jonas Van Thielen, bekend van onder meer ‘Ten Oorlog’.

Producent Deep Bridge beschrijft het geplande stuk als “een gloednieuwe musical voor de jeugd van 2 tot 215 jaar”. Volgens regisseur Stany Crets zal het “een echte musical” worden, met alle toeters en bellen die daarbij horen. Urbanus en Willy Linthout houden tijdens het tot stand komen van de musical ook zelf een oogje in het zeil. Grote hits van Urbanus zoals ‘Bakske vol met stro’, ‘Hittentit’, ‘Poesje stoei’ en ‘Madammen met een bontjas’ komen al zeker aan bod.

Jonas Van Thielen

De hoofdrol is dus voor de 33-jarige Jonas Van Thielen, een theateracteur en -maker die al drie solovoorstellingen op zijn palmares heeft. Van Thielen werkte ook al als presentator mee aan het televisieprogramma ‘Ten Oorlog’ en was verder te zien in reeksen als ’16+’, ‘Met man en macht’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘Vriendinnen’ en momenteel ‘Dag Sinterklaas’.

“Ik besef dat ik straks een enorme kans krijg om mij te tonen aan het grote publiek en met de goedkeuring van Urbanus en Willy Linthout ga ik er alles aan doen om er een fijne voorstelling van te maken”, aldus Van Thielen. “Wie mij kent, weet dat Urbanus en zijn repertoire voor mij geen onbekenden zijn, integendeel.”