Champions League – Hannes Wolf ziet zijn Genk verliezen van “heel sterk” Salzburg

Champions League - Hannes Wolf ziet zijn Genk verliezen van
Champions League - Hannes Wolf ziet zijn Genk verliezen van "heel sterk" Salzburg

Hannes Wolf wilde KRC Genk graag een eerste overwinning in de Champions League schenken, maar Red Bull Salzburg bleek woensdag een klasse te sterk. De Oostenrijkse kampioen won verdiend met 1-4 in de Luminus Arena en ontnam de Limburgers zo de laatste hoop op een Europese lente. “We wisten dat Salzburg een sterk team is dat met veel snelheid speelt. In de eerste helft vond ik het een open wedstrijd. Zij hadden een paar goeie kansen maar ook wij kregen een mooie kans. In de slotfase slikken we een goal en omdat de focus er niet meteen was, volgde meteen daarna de tweede”, deed hij het verhaal van de wedstrijd.
“In de tweede helft wilden we ons herpakken en offensief spelen zonder te veel ruimte weg te geven. Mijn spelers hebben alles gegeven, zij hebben ervoor gevochten. Ik kan niets slecht zeggen over de mentaliteit. Salzburg is een lastige tegenstander. Het zijn jongens die al enkele jaren samen spelen. We hebben vandaag verloren tegen een heel sterke ploeg.”
Voor Wolf was het zijn tweede wedstrijd op de Genkse bank. Vorig weekend debuteerde de opvolger van Felice Mazzu met een 2-2 gelijkspel in Moeskroen. Zaterdag wacht met een thuiswedstrijd tegen STVV de volgende opdracht. “Dat wordt weer een belangrijke match”, onderstreepte de Duitser. “Ik besef hoe belangrijk de derby voor iedereen in Genk is.”

bron: Belga