Australian Open - Andy Murray blikt vooruit naar 2020: "Grote heuptest in Melbourne"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Andy Murray is verlost van zijn heupproblemen en staat weer zorgeloos op de baan, maar de grote fitheidstest is in januari op de Australian Open. Dat zei de voormalige nummer één van de wereld maandag bij de release van een documentaire die is gemaakt over zijn comeback. "Ik weet dat ik grote toernooien zonder problemen kan spelen, dat heb ik de afgelopen tijd laten zien. Maar het spelen van vijfsetters op een grandslamtoernooi heb ik nog niet ervaren. Dat ga ik ondervinden in Melbourne", aldus de 32-jarige Schot.

Murray, tweevoudig winnaar van Wimbledon, vreesde vorig jaar dat zijn tenniscarrière voorbij was door aanhoudende pijn in zijn heup. Een operatie in januari pakte echter zo goed uit, dat hij toch zijn rentree kon maken. Eerst voorzichtig in het dubbelspel, later ook weer in het enkelspel. Inmiddels heeft hij alweer een toernooizege, de European Open in Antwerpen, op zijn palmares bijgeschreven. Op de Davis Cup, vorige week in Madrid, sneuvelde hij met Groot-Brittannië in de halve finales tegen latere winnaar Spanje. Murray speelde wel enkel in het eerste groepsduel tegen Nederland mee.

"Ik ben inmiddels zo ver dat ik er niet meer aan denk en vrijuit speel. Maar ik zal pas echt blij zijn als ik een vijfsetter speel en niets voel in die heup", besloot Murray.

bron: Belga