Telenet: De Verschilmakers

Bij Telenet werven we niet gewoon werknemers aan, maar Verschilmakers. Wat zijn dat? Mensen die de digitale wereld toegankelijk maken voor iedereen en de klant een fantastische ervaring bieden. Verschilmakers kunnen elke dag het leven van miljoenen Belgen verbeteren. Wat voor studie of achtergrond je ook hebt, bij Telenet kan je een echte Verschilmaker worden.

Eén van onze Verschilmakers is Flor Allaert. Hij heeft een doctoraat in sterrenkunde en werkt bij Telenet in Mechelen als data scientist. Flor ondersteunt business-afdelingen met wiskundige modellen.

Hoe maak je het verschil in je werk?

«Dankzij wiskundige modellen kan mijn team voorspellen op welk type klant mijn collega’s zich best richten. Zo contacteren ze op een efficiënte manier de juiste klanten en benaderen ze hen op een correcte manier.»

Je was vroeger sterrenkundige. Was het een grote stap naar Telenet?

«Van wetenschap naar telecom lijkt het inderdaad een grote overgang, maar in essentie ben ik met hetzelfde bezig: data verwerken. Ik analyseer data, zoek er patronen in en haal er conclusies uit.»

Hoe is de werksfeer bij Telenet?

«Telenet is een groot, dynamisch bedrijf. Al vanaf het begin hebben mijn collega’s me alle vertrouwen gegeven. Het team waar ik in werk is klein, maar de sfeer is er erg gezellig. We gaan regelmatig wat drinken in een naburig café in Mechelen om na te praten of sporten in groepsverband.»

Ontdek het hele verhaal van Flor en de andere Verschilmakers op www.deverschilmakers.be!