Dokter Marc Moens krijgt prijs als ‘Specialist van het Jaar’

Dokter Marc Moens krijgt prijs als 'Specialist van het Jaar'

Dokter Marc Moens is zaterdag bekroond als ‘Specialist van het Jaar’. Moens kreeg de prijs uit handen van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. De prijs is een initiatief van de Arstenkrant. Meer dan 3.000 artsen, huisartsen en specialisten, brachten hun stem uit. Voor Moens was het een soort Lifetime Achievement Award voor zijn levenslange syndicale engagement. Moens was niet alleen 40 jaar lang actief als klinisch bioloog/hematoloog in het Imeldaziekenhuis van Bonheiden, sinds 1988 verdedigde hij ook de belangen van dokters. Zo was hij jarenlang secretaris-generaal van het Verbond der Belgische Specialisten en voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (Bvas).

Tijdens zijn carrière ‘versleet’ Moens 28 ministers. Van die ministers maakte Jean-Luc Dehaene volgens Moens de meeste indruk. Ook voor de dossierkennis van Frank Vandenbroucke heeft Moens appreciatie. Op huidig minister Maggie De Block (Open Vld) en Magda Aelvoet (Groen) na, ging dokter Moens altijd in de clinch met socialistische excellenties.

“De portemonnee van De Block blijft veel harder toegeknepen dan onder haar socialistische collega’s. Deze legislatuur bespaarden we een miljard, dat is gigantisch”, zegt dokter Moens aan Artsenkrant. Met een kwinkslag stelt hij: “Als arts/vrije beroepsbeoefenaar zou je best liberaal denken, maar als het om de centen gaat zou je best socialistisch stemmen…” Al geeft hij toe dat de medezeggenschap van de artsen in de netwerken er onder een socialistisch minister nooit zou gekomen zijn.

bron: Belga