Steeds meer organisaties verbreken contact met Britse prins Andrew

Steeds meer organisaties verbreken contact met Britse prins Andrew
Steeds meer organisaties verbreken contact met Britse prins Andrew

Brits telecombedrijf BT en drie Australische universiteiten hebben beslist hun banden met prins Andrew te verbreken. De Britse prins kreeg scherpe kritiek na een rampzalig interview rond de Epsteinaffaire. Sinds een interview dat zaterdagavond werd uitgezonden, krijgt de tweede zoon van koningin Elisabeth II verwijten naar het hoofd geslingerd omdat hij geen afstand nam van Amerikaans financier Jeffrey Epstein, die beschuldigd werd van pedofilie en dood werd aangetroffen in zijn cel, en omdat hij geen sympathie toonde voor zijn slachtoffers. De prins ontkende de beschuldigingen van een vrouw die beweerde dat ze op zeventienjarige leeftijd verplicht werd seksuele betrekkingen te hebben met hem.

BT heeft vandaag aangekondigd dat het weigert om het digitaal leerprogramma iDEA (Inspiring Digital Enterprise Award) nog te steunen als de Hertog van York peetvader van het programma blijft.

Drie Australische universiteiten, de Bond University van Queensland, de Murdoch University en de RMIT universiteit van Melbourne, hebben verklaard dat ze hun samenwerking met het [email protected], een organisatie van de prins die ondernemers en start-ups helpt, willen beëindigen.

Verschillende bedrijven kondigden gisteren al aan dat ze de organisatie van de prins niet langer willen sponsoren, terwijl de Londense Metropolitan University de prins zijn titel van peetvader wilde ontnemen.

Bankengroep Standard Chartered besliste het partnerschap niet te vernieuwen en ook internationaal accountants- en adviesorgaan KPMG wil het sponsoringscontract met [email protected] niet verlengen. Britse bank Barclays is naar eigen zeggen bezorgd om de situatie en bereid om haar positie te herzien.

Bron: Belga