Davis Cup – Moedige Darcis verliest openingsduel tegen Australië van Kyrgios

Davis Cup - Moedige Darcis verliest openingsduel tegen Australië van Kyrgios
Davis Cup - Moedige Darcis verliest openingsduel tegen Australië van Kyrgios

Steve Darcis (ATP 158) heeft woensdagavond in Madrid het openingsduel van de beslissende Davis Cup-ontmoeting in groep D tussen België en Australië verloren van Nick Kyrgios (ATP 30). De 35-jarige Luikenaar moest na één uur en 35 minuten tennis in twee sets (6-2 en 7-6 (11/9)) de duimen leggen. Darcis onderging in de openingsset duidelijk de wet van de sterkste tegen een imponerende Kyrgios, die vooral superieur was op de eigen opslag met liefst 22 aces. In de tweede set zette onze landgenoot zijn voet helemaal naast de Australiër. Darcis kreeg in de erg spannende tiebreak ook twee setballen, maar verkwanselde ze telkens. Voor Kyrgios volstond de derde wedstrijdbal op het af te maken.
Later woensdagavond treft David Goffin (ATP 11) Alex de Minaur (ATP 18) in de tweede enkelmatch. Dubbelspelers Joran Vliegen en Sander Gille sluiten de ontmoeting af met een partij tegen John Peers en Jordan Thompson. Bij een overwinning zijn de Belgen zeker van een stek bij de laatste acht, al kunnen ze bij een nederlaag ook als tweede nog doorstoten. Dan is er wel wat meeval nodig, want enkel de twee beste runner-ups op zes groepen stoten door.
België opende maandag met een 2-1 zege tegen Colombia. Steve Darcis, tegen Santiago Giraldo (ATP 277), en David Goffin, tegen Daniel Elahi Galan (ATP 194), wonnen hun twee enkelmatchen. Joran Vliegen en Sander Gillé verweerden zich nadien aardig in het dubbelspel, maar konden niet stunten tegen ’s werelds beste paar Juan Sebastian Cabal en Robert Farah. Australië haalde het dinsdag met 3-0 van Colombia.

bron: Belga