Davis Cup – Johan Van Herck: “Ambitie is minimum kwartfinales”

Davis Cup - Johan Van Herck: "Ambitie is minimum kwartfinales"

België begint deze maandag in Madrid aan de nieuwe formule van de Davis Cup, waarbij achttien landen zullen strijden om de overwinning. Goffin (ATP 11) en co zijn ingedeeld in groep D en gaan om 16u van start op de harde ondergrond van stadium 3 in het Caja Magica tegen het Colombia van de nummers 1 in de dubbel ranking Juan Sebastian Cabal en Robert Farah. “Het is duidelijk dat we favoriet zijn en dat we een goede kans hebben om dit duel te winnen, maar we moeten in ieder geval op onze hoede zijn”, vertrouwde Johan Van Herck Belga toe. “Giraldo (ATP 280), hun ex-nr.1, wist zich deze zomer nog voor de hoofdtabel van de US Open te plaatsen en was nog 44e in de wereld. Galan (ATP 191) heeft op zijn beurt vooral op harde ondergrond gespeeld de laatste tijd”.
Naast Colombia bevindt ook het Australië van Nick Kyrgios (ATP 30) en Alex De Minaur (ATP 18) zich in de groep van de Belgen. Die wedstrijd vindt woensdag plaats en zal zonder twijfel beslissend zijn om door te stoten naar de finale fase van het toernooi.
“Dat wordt een heel moeilijke wedstrijd tegen een heel sterk team”, ging Van Heck voort. “De Australiërs zullen vast en zeker revanche willen nemen voor hun nederlaag in 2017 (toen in de halve finale in Brussel). Het zou wel eens van de details kunnen afhangen. Er is al veel gezegd over de nieuwe formule van de Davis Cup. Het is niet meer zoals het vroeger was, maar dat moeten we accepteren en we moeten gewoon ons best doen. We zijn goed voorbereid en we zijn er klaar voor. Onze ambitie is om op zijn minst de kwartfinales te halen”.

bron: Belga