Geen vluchten meer tussen Luik en Maastricht

Geen vluchten meer tussen Luik en Maastricht

Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik, twee steden die amper 38 kilometer van elkaar verwijderd liggen. Dat heeft de bevoegde Waalse minister, Jean-Luc Crucke (MR), aangekondigd na een onderhoud met vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways. Het is de bedoeling dat de verbinding wordt stopgezet van zodra er een einde komt aan het lopende contract, dat betrekking heeft op zes vluchten die Qatar Airlines voor een klant verzorgt. “Voor de toekomst heeft de maatschappij zich ertoe geëngageerd geen nieuwe vluchten voor te stellen of te organiseren”, aldus minister Crucke.

Vorige week raakte bekend dat Qatar Airways sinds kort cargovluchten uitvoert tussen Maastricht en Luik, een vlucht van welgeteld 9 minuten. De cargovlucht vertrekt uit de Qatarese hoofdstad Doha, en maakt normaal een tussenlanding in Luik om daarna door te vliegen naar Mexico. Maar op 3 november landde een Boeing 777 van Qatar Airways eerst in Maastricht, om vervolgens richting Luik te vertrekken. Op 10 november stond er opnieuw zo’n vlucht gepland.

Sudpresse schreef dat Qatar Airways zelf verveeld zat met de situatie. Het ging om een nieuwe Nederlandse klant die absoluut wilde dat zijn vracht in Maastricht wordt afgeleverd. De startbaan in Maastricht is echter niet lang genoeg om het vliegtuig meteen daarna naar Mexico te laten doorvliegen. “Daarom moet het toestel in Luik geherpositioneerd worden”, aldus het bedrijf.

bron: Belga