Geen beperkte detentie voor Els Clottemans

door
Belga
Leestijd 1 min.

Els Clottemans, de vrouw die tot 30 jaar cel veroordeeld werd in de zaak van de zogenaamde parachutemoord, krijgt geen beperkte detentie. Dat heeft de Gentse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) beslist. Clottemans werd op 21 oktober 2010 door het Limburgse hof van assisen tot 30 jaar cel veroordeeld voor de moord op Els Van Doren. Ze heeft altijd ontkend dat ze in 2006 de parachute van haar liefdesrivale had gesaboteerd, waardoor die bij een sprong te pletter viel.

Omdat Clottemans een derde van haar straf heeft uitgezeten, komt ze in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Ze vroeg beperkte detentie, stelde haar advocaat Katrien Van der Straeten vorige week bij de behandeling van de zaak voor de strafuitvoeringsrechtbank, die in de Gentse gevangenis zetelde. "Dat wil zeggen dat ze overdag de gevangenis zou verlaten, en dat ze 's avonds terugkomt naar de gevangenis om er te overnachten. De bedoeling is dat ze een opleiding zou volgen en in een vast stramien terechtkomt."

De strafuitvoeringsrechtbank wijst de vraag van Clottemans nu af. De motivering van het vonnis is nog niet bekend. "Ik heb het vonnis nog niet kunnen inzien", zegt Van der Straeten.

Jef Vermassen, de advocaat van de nabestaanden van het slachtoffer, reageert tevreden op de beslissing maar wil ook eerst de motivering van het vonnis bekijken.

bron: Belga