Buien en opklaringen wisselen elkaar af

Buien en opklaringen wisselen elkaar af

Vooral aan zee en in de zuidoostelijke landshelft worden deze namiddag nog enkele buien verwacht. Op de Ardense hoogten valt er mogelijk wat smeltende sneeuw of korrelhagel. Plaatselijk is een donderslag niet uitgesloten. Ook elders is een bui mogelijk, maar blijft het vaak droog met opklaringen. Op de Ardense hoogten wordt het tot 2 tot 3 graden, in het westen van het land 8 of 9 graden. Dat meldt het KMI. Vanavond wordt het tijdelijk droger in het binnenland met opklaringen in het centrum, maar in het zuidoosten kunnen lage wolken plaatselijk het zicht beperken. Aan zee blijft een bui mogelijk. In de loop van de nacht trekt een nieuw buienlijn van west naar oost over het land. Op de Ardense hoogten kan er wat sneeuw vallen. Aan de kust en in het noordwesten van het land is een donderslag mogelijk. De minima liggen tussen ­1 graad in de Hoge Venen en 6 graden aan zee.

Morgen krijgen we weer wisselvallig weer met enkele plaatselijke buien die in de Ardennen nog steeds een winters karakter kunnen hebben. Tussendoor krijgen we ook droge perioden met opklaringen. De maxima liggen tussen 2 of 3 graden op de Ardense hoogten en 8 of 9 graden in Vlaanderen. Tijdens de nacht van morgen op donderdag wordt het tijdelijk droger in het binnenland. Minima van 0 graden in de Hoge Venen tot 5 graden aan zee.

Donderdag verwacht het KMI perioden met neerslag die op de Ardense hoogten een winters karakter krijgen. Na de middag wordt het op de meeste plaatsen droger. Maxima van 2 of 3 graden in de Hoge Venen tot 7 of 8 graden in Vlaanderen. Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van neerslag. In de Ardennen wordt dat waarschijnlijk sneeuw of smeltende sneeuw, maar ook op lagere hoogte kan er tijdelijk winterse neerslag (smeltende sneeuw) vallen. Het wordt erg fris met maxima van 1 tot 5 graden.

Zaterdag blijft het in onze omgeving onstabiel met regelmatig bewolkte perioden en plaatselijke buien. Maxima van 3 tot 8 graden. Bovendien dient men rekening te houden met lichte nachtvorst. Zondag wordt het rustiger. De buien nemen in aantal af maar er blijven vrij veel wolkenvelden. Maxima van 3 tot 8 graden.

bron: Belga