Impeachment-onderzoek tegen Trump – Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump

Impeachment-onderzoek tegen Trump - Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump
Impeachment-onderzoek tegen Trump - Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over afzettingsprocedure Trump

Het Huis van Afgevaardigden stemt donderdag over het formaliseren van een afzettingsprocedure van president Donald Trump. Dit heeft de Democratische voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, maandag bekendgemaakt. “Wij zullen deze week in het halfrond een resolutie indienen die zegt dat het nu lopende en bestaande onderzoek van onze commissies deel uitmaakt van dit impeachment-onderzoek”, stelde Pelosi in een door nieuwszender CNN afgedrukte brief aan haar fractie in het Huis. “Met inbegip van alle verzoeken voor documenten, dagvaardingen voor data en getuigenissen en alle andere onderzoeksstappen die zijn gezet of zullen worden gezet als deel van dit onderzoek”.
De tekst van de resolutie stelt de procedure vast voor de hoorzittingen die open zullen staan voor de Amerikanen en de gegarandeerde rechten van de president en zijn verdediging, zegt Pelosi ook.
De Republikeinen eisen al weken een formele stemming om de start van het onderzoek te formaliseren dat door het Witte Huis als een “heksenjacht” wordt bestempeld.
Door een eerste formele stemming kan het Witte Huis niet meer het uitblijven van een stemming in plenaire zitting als voorwendsel gebruiken om het onderzoek te boycotten, zei Pelosi.
In het Huis hebben de Democraten de meerderheid.

Bron: Belga