Doden in vrachtwagen Essex – Politie doorzoekt nog steeds woning van gearresteerd echtpaar

Ook zaterdag doorzoekt de politie, ook met speurhonden, de woning in Warrington van een echtpaar dat vrijdag werd gearresteerd in verband met de dood van 39 mensen in een koelwagen die vanuit Zeebrugge de oversteek naar Engeland had gemaakt, zo heeft de krant Daily Mail gemeld. De 38-jarige Joanna Maher en haar even oude man Thomas zijn gearresteerd op verdenking van samenzwering voor mensensmokkel en 39 keer doodslag.
De arrestatie gebeurde nadat het stel terug naar huis was gevlogen, aldus de Daily Mail. De twee hebben een woning in Spanje maar reizen ook geregeld naar Ierland en Bulgarije.
De man reisde eerder deze maand naar Bulgarije om daar de man te ontmoeten die de Scania vrachtwagen in april 2017 in Varna voor het echtpaar had geregistreerd niettegenstaande dat voertuig in december aan een Iers bedrijf was verkocht. Maher ontmoette Ivan Jeliazjov en logeerde bij hem thuis. Beide mannen zijn niet allen zakenvennoten maar ook goede vrienden die elkaar ook in Groot-Brittannië zagen, weet de krant.
De vrachtwagen verliet Varna een dag na de registratie op naam van Joanna Maher en keerde er nooit terug.
Volgens de Bulgaar is het echtpaar honderd procent onschuldig, net als hijzelf.

bron: Belga