Sabalenka verslaat Sakkari in groep van Elise Mertens

Sabalenka verslaat Sakkari in groep van Elise Mertens
Sabalenka verslaat Sakkari in groep van Elise Mertens

Op de eerste dag van de WTA Elite Trophy in het Chinese Zhuhai (hard/2.419.844 dollar) heeft de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 14) vandaag in de Roos-groep de Griekse Maria Sakkari (WTA 22) verslagen met 6-3 en 6-4. Elise Mertens (WTA 18) is de derde speelster in deze groep. De Limburgse neemt het morgen in haar eerste wedstrijd op tegen Sakkari. Sabalenka is de vaste dubbelpartner van Mertens. Samen werken ze volgende week de WTA Finals (de Masters) af in Shenzhen.

Twaalf speelsters strijden deze week op de WTA Elite Trophy (de B-Masters) voor de titel. Zij zijn onderverdeeld in vier groepen van drie. De Azalea-groep bestaat uit het Nederlandse topreekshoofd Kiki Bertens (WTA 10), de Kroatische Donna Vekic (WTA 20) en de Oekraïense Dayana Yastremska (WTA 24). In de Camellia-groep spelen de Amerikanen Sofia Kenin (WTA 12) en Alison Riske (WTA 19) en de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 26) tegen elkaar. De Orchidee-groep wordt gevormd door de Amerikaanse Madison Keys (WTA 13), de Kroatische Petra Martic (WTA 15) en de Chinese wildcard Zheng Saisai (WTA 40).

De winnares van elke groep stoot door naar de halve finales.

Vorig jaar debuteerde Mertens op de B-Masters. Ze won haar eerste match tegen de Estse Anett Kontaveit, maar verloor daarna van de Duitse titelverdedigster Julia Görges. Die ging op haar beurt in de halve finales onderuit tegen de Australische Ashleigh Barty, de latere toernooiwinnares.

Bron: Belga