Superprestige Boom - Aerts pakt dan toch de bloemen: "Twijfels zijn weg"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Drie tweede plaatsen, één derde plaats, een vierde stek en een negende plaats vorige week in Gieten na materiaalpech. De resultaten van Belgisch kampioen Toon Aerts waren niet slecht, maar een zege bleef uit. "Eindelijk", was hij zaterdag dan ook duidelijk na afloop van zijn zege in Boom. "Dit is een mooi verjaardagscadeau voor mezelf", stak hij van wal. "Vandaag zat het gevoel echt goed en dan is het fijn dat je dat kan afronden met een overwinning. Ik heb de voorbije dagen toch even getwijfeld, zou ik echt moeten wachten tot november of december voor mijn eerste zege? Maar nu is het toch feest, op mijn verjaardag. De indruk bestaat misschien dat ik niet goed aan het seizoen begonnen was omdat ik nog niet wist te winnen, maar ik behaalde wel al veel ereplaatsen en Eli Iserbyt steekt er gewoon bovenuit momenteel. Ik deed wel altijd mee voor de overwinning, behalve vorige week niet door die pech op het eind."

"Dat was wel frustrerend", ging hij verder. "Donderdag en vrijdag waren mijn rustdagen en dat ware lange dagen. Dan denk je toch aan die pech. Maar goed, nu heb ik wel die zege vast. Het is ergens jammer dat ik veel punten kwijt ben door vorige week, maar anderzijds: dit houdt me wel scherp en gemotiveerd om het nu in elke wedstrijd goed te doen, want ik mag geen punten meer verliezen. Waar ik het verschil heb gemaakt? Door twee factoren: ik sprong over de balken en maakte vandaag handig gebruik van een klein verzet. Bovendien was dit parcours hier een pak lastiger dan afgelopen jaren en dat heb ik wel graag. De laatste weken wordt er erg snel gestart. In de eerste drie rondes heb ik daarom het initiatief gelaten aan de andere renners en daarna was het aan mij."

Zondag staat de wedstrijd in Bern op het programma. "Natuurlijk zullen we deze zware cross in Boom voelen, maar ik denk niet dat het zo'n groot nadeel hoeft te vormen, misschien wel ten opzichte van Eli Iserbyt die hier niet was, maar de meeste renners waren hier wel aanwezig, dus het wordt een gelijke strijd."

bron: Belga